3 skatefilmer du måste se

Att åka skateboard är något som har blivit mycket populärt de senaste åren. Precis som med allt annat varierar populariteten, under vissa perioder åker nästa alla runt på sina skateboards och andra perioder är det lite mindre. Om du är en riktig skatefantast har du säkert sett några bra filmer som handlar just om skating. Ofta tycker vi att det är roligt att titta på filmer som har en koppling till något som vi tycker är roligt och är intresserade av. Ibland kan en film till och med inspirera och bidra till att du blir ännu mer intresserad av det filmen handlar om. Det är till exempel inte helt ovanligt att en person tröttnar på en viss sport, ser en film som handlar om sporten och om duktiga utövare och som sedan blir sugen på att börja sporta igen. Här kommer några tips på bra filmer att titta på om du är en skatefantast.

Thrashin’

En film som är mycket populär och som du definitivt kommer att gilla om du är en skatefantast är Thrashin’. Om du inte är så intresserad av skating kommer du säkerligen att bli intresserad efter att ha sett denna fantastiska film. Filmen har några år på nacken men är inte sämre för det. Filmen handlar om ett gäng personer som håller på med skating och deras liv. I denna berättelse får vi följa en ung kille vid namn Cory Webster som älskar skating och som vill vinna en stor tävling i just skating. Filmen är generellt sett mycket omtyckt, både av de som är intresserade av skating men även av de som inte har haft så mycket med skating att göra tidigare.

Lords of dogtown

En annan film som du borde spana in om du är intresserad av skating är Lords of dogtown. Denna film är mycket spännande, innehåller mycket känslor och berättar en fin historia. Filmen utspelar sig på 70-talet och det finns tre huvudpersoner vid namn Tony, Stacy och Jay. Dessa tre personer älskar både att surfa och skating. Faktum är att historien som skildras är en sann historia och det bidrar så klart till en stor trovärdighet och att filmen blir ännu mer intressant och inspirerande. I filmen kommer du att lära dig om historien och utvecklingen av att åka skateboard.

Paranoid park

En annan film som du med ett stort intresse för skateboards och skating borde se är Paranoid Park. Detta är en mycket dramatisk film som handlar om en tonåring som använder sin skateboard för att slå sig loss från en säkerhetsvakt. Det visars sig att säkerhetsvakten dör på grund av detta och Alex, som tonåringen heter, försöker gömma sig samt hantera det som har hänt på bästa sätt.