Dokumentärer om skateboarding

Dokumentärer är något som de flesta tycker är intressant att titta på. Det som är så kul med dokumentärer är att oavsett om du från början är intresserad av ämnet eller ej kan dokumentären vara informativ och se till så att du blir intresserad av ämnet. Om du tittar på en dokumentär om något som du redan har ett stort intresse för kommer du förhoppningsvis att lära dig mycket och leva dig in i dokumentären då det är ett ämne som du har kunskap om. Det kan dock förekomma att du känner att du ska titta på en dokumentär om något som inte kommer att intressera dig, men som sedan visar sig vara oerhört intressant och något som du blir fascinerad av. För att detta ska ske gäller det dock att dokumentären är välgjord och av hög kvalité. Om den inte är det är det svårt att lyckas väcka intresse hos skeptiker. När det gäller dokumentärer om skateboarding finns det ett par som alla borde se. Om du ser dessa fantastiska dokumentärer kommer du som skateboardåkare bli ännu mer inspirerad och om du inte känner till skateboarding särskilt väl kommer du att vilja vet mer efter att ha sett dessa dokumentärer.

Dogtown and z-boys

Denna dokumentär är mycket välgjord och handlar om Zephyr skateboardteam på 1970-talet. Faktum är att denna fantastiska dokumentär har vunnit pris och det är den väl värd. I dokumentären får du följa utvecklingen av sporten skateboarding samt hur gruppen med skateboardåkarna i Zephyr har påverkat skateboarding genom tiderna. Du som är intresserad av skateboarding kommer säkerligen att tycka att denna dokumentär är underhållande och inspirerande. Kanske kan du dessutom lära dig något trick när du tittar på dokumentären. Om du inte är så insatt i vad det innebär att vara en skateboardåkare kommer du att få mer information och en bättre bild av den historia som har utvecklat sporten till det den är idag. Dogtown and z-boys är helt enkelt en dokumentär som alla borde se, oavsett om du är skatare eller ej.

Bones Brigade: an autobiography

Denna dokumentär handlar om ett gäng killar som under 80-talet gick ihop och bestämde sig för att bilda ett lag. I dokumentären kommer du att se kända skateboardåkare så som Tony Hawk till exempel. Dokumentären håller en mycket hög standard och är fantastiskt inspirerande. Det är inte alltid lätt att lyckas göra dokumentärer intressanta och att hitta en bra historia med intressanta karaktärer men denna dokumentär har allt. De sex killar som ingick i gruppen återuppfann den sport som de älskade och gav den nytt liv igen. Skateboarding fick en helt annan innebörd och viral spridning efter att denna grupp med kända skateboardåkare hade satt sin prägel på sporten. Utan dem hade sporten antagligen inte alls utvecklats på samma sätt som den faktiskt har gjort. Förutom att det är roligt att titta på dessa kända och skickliga skatare är det också underbart att få höra vad de har att säga och att höra dem berätta om sina erfarenheter. Det finns mycket att lära av men också att inspireras av.