rätt skateboard för dig

Hur du väljer rätt skateboard för dig

Funderar du på att börja åka skateboard? Det är ett utmärkt sätt att få lite motion och ha roligt samtidigt. Men innan du går ut och köper en skateboard finns det några saker du måste tänka på. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera de olika typerna av skateboards som finns tillgängliga och hjälpa dig att välja rätt skateboard för dig.

Vilka olika typer av skateboards finns det?

Skateboards finns i tre olika varianter: longboard, klassisk skateboard och streetboard. De skiljer sig åt i pris och används för olika aktiviteter. Det är utifrån din tänkta användning av skateboarden som du väljer en av de tre typerna.

Longboard

En longboard är en typ av skateboard som är längre och bredare än en klassisk skateboard. Den är utformad för cruising och carving och är inte idealisk för trick.

Däcket är vanligtvis tillverkade av materialet polyuretan, och truckarna är tillverkade av aluminium eller stål. Longboards är populära bland nybörjare för att dom är mer stabila.

Klassisk skateboard

En klassisk skateboard är en typ av skateboard som är smalare och kortare än en longboard. Den är utformad för tricks på ramper och rails och är inte idealisk för cruising eller carving.

Klassiska skateboards är populära bland erfarna åkare eftersom de är mer manövrerbara och man kan göra många tricks med dom.

bräda

Streetboard

En streetboard är en nyare typ av skateboard som även kallas för snakeboard då den “rör” sig som en orm när man åker på den. För att ta sig fram med en Streetboard så rör man fötterna framåt och bakåt för att skapa en rörelse mot sidan.

Den här skateboarden är vanligtvis inget som rekommenderas för nybörjare utan är något för mer erfarna skateboardåkare.

Hur väljer du rätt skateboard för dig?

När du väljer skateboard är det viktigt att tänka på din kunskapsnivå och vilken typ av skateboardåkning du vill göra. Om du är nybörjare rekommenderar vi att du väljer en longboard. De är stabilare och lättare att åka än klassiska skateboards eller streetboards. Om du är en erfaren skateboardåkare och letar efter en bräda för att göra tricks på så kan den klassiska skateboarden eller streetboarden vara något för dig.

Vad bör du tänka på när du köper en skateboard?

När du vill köpa en skateboard bör du ta hänsyn till produktens pris och om det finns reservdelar eller inte. Du bör också fråga säljaren om returpolicyn om du inte är nöjd med skateboarden.

Tack för att du läste detta inlägg och att du nu vet lite mer hur du kan tänka när du ska köpa en skateboard som passar dig.