Så gick det sedan för våra mest kända skatare

Precis som inom alla andra sporter finns det inom skating ett par kända skatare som har presterat bra på tävlingar men även som av andra anledningar har gjort sig ett namn bland de som gillar att åka skateboard. Någonting som är relativt vanligt är att de som utövar sporten övergår till att vara tränare efter att karriären har tagit slut. Genom att jobba som tränare eller kommentator får utövarna fortfarande vara nära och engagerade i sporten när de inte längre kan tävla och prestera så bra som de tidigare har gjort. En del väljer dock att byta spår helt och hållet då de kanske har tröttnat eller nöjer sig med att utöva sin sport på fritiden istället för att tävla som proffs. Inom skating finns det ett par kända åkare så som Tony Hawk och Ryan Scheckler. Om du undrar vad de gör idag kommer du att få reda på det nu.

Tony Hawk

Tony Hawk är en mycket känd skatare och de flesta, även de som inte är intresserade av skating, känner till honom. Under sina aktiva år vann han många tävlingar och presterade fantastiskt bra. Förutom skating har han även varit mycket bra på att skapa ett eget varumärke och har i och med detta haft en hel del andra projekt att sysselsätta sig med. Tony har bland annat skapat egna kläder och skateboards men också datorspel med mera. I och med det varumärke han har lyckats bygga upp kring sitt namn jobbar han med detta idag när han inte längre är aktiv på samma sätt som han var när han var som bäst. Dessutom brukar Tony Hawk kunna ses som uppvisningsåkare lite då och då. Förutom ovannämnda saker har denna fantastiska skatare även hunnit med att jobba som skådespelare och haft en del mindre roller. Han visar helt enkelt på att det går att ha en framgångsrik karriär även efter att ha jobbat som professionell skatare. Just att bygga upp ett eget varumärke under karriären verkar vara ett framgångsrikt koncept.

Ryan Scheckler

En annan mycket känd skatare som många känner till är Ryan Scheckler. När Ryan blev en professionell skateboardåkare var han den yngsta skateboardåkaren någonsin som lyckades bli proffs, året var 2003. När Ryan var 13 år gammal, alltså samma år som han blev proffs, blev han imponerande nog också den yngsta skataren som någonsin vunnit en guldmedalj i tävlingen X Games. Redan tidigt i karriären hann Ryan alltså med att åstadkomma en hel del, bland annat att vara den yngst som har fått en egen sko designad. Idag har Ryan en egen tv-serie som handlar om Ryan och hans liv. Dessutom har han en organisation vid namn Schecklerfoundation. Ryan har också, precis som Tony, hunnit med att medverka i några filmer och jobbat som skådespelare. Trots att Ryan inte är särskilt gammal har hann hunnit med en hel del i sin karriär, både som skatare men även när det gäller andra saker som han har sysslat med.