åka skateboard

Skateboarding för nybörjare: Tips för att hålla dig säker

Om du vill börja med att åka skateboard så kanske du undrar hur du ska hålla dig säker så att du inte skadar dig. Att åka skateboard kan vara väldigt roligt, men det är viktigt att vidta försiktighetsåtgärder för att undvika skador. I det här inlägget kommer vi att ge er några säkerhetstips som du kan använda för att hålla dig säker.

Vad kan hända om man inte är försiktig när man åker skateboard?

Det finns några saker som kan hända om du inte skyddar dig när du åker skateboard. För det första kan du falla och skada dig. För det andra kan du åka in i någon annan och orsaka att denne faller och skadar sig.

Enligt forskning är handleds- och fotledsskador de vanligaste skadorna till följd av skateboardolyckor. En tredjedel av alla rapporterade skador inträffar bland skateboardåkare som har åkt mindre än en vecka, så var extra försiktig om du är en nybörjare.

En annan sak som också kan hända när du åker skateboard och inte är försiktig är att du kan bryta ben och skrapa upp olika kroppsdelar. Detta kan leda till permanenta skador och går då inte att få tillbaka till som det var innan.

För att undvika dom ovan nämnda skadorna så kan du läsa mer nedan om vad du kan göra och använda för att undvika dom.

Så håller du dig säker när du åker skateboard

Det finns några saker du kan göra för att skydda dig när du åker skateboard

  • Bär skyddsutrustning, till exempel hjälm, knäskydd och armbågsskydd.
  • Se till att du är medveten om din omgivning och var försiktig när du åker skateboard i närheten av andra människor.
  • Var vaksam och försök inte göra tricks som är över din kompetensnivå.
  • Åk inte på områden som inte är avsedda för skateboardåkning, t.ex. trappor eller räcken.

Genom att följa tipsen ovan kan du hjälpa till att förebygga skador och njuta av skateboardåkning på ett säkert sätt. Ha så roligt.